WhatsApp
Telefon
WhatsApp
İnstagram
Telegram
Yükleniyor...

Yer Sağlayıcı Faaliyet Belgemiz Onaylandı

Yazılarımız ve Makalelerimiz.

Anasayfa Kurumsal Blog Yer Sağlayıcı Faaliyet Belgemiz Onaylandı
16 Eylül 2020, 23:45 0 Yorum 3337 Okuma

Şirketler, Dernekler, Vakıflar, Belediyeler, Kaymakamlıklar, Şahıslar için İNTERNET SİTESİ yapmak için gerekli olan yer sağlayıcı (Hosting) faaliyet belgesini Boyabat'ta RESMİ olarak faaliyet gösteren MARKA DİZAYN WEB TASARIM HİZMETLERİ firması BTK'ya (BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMUNA) başvuru yaparak LİSANS'ı onaylandı.

Kendi Bünyesinde Hizmet Verenler Yer Sağlayıcı Listesinde 04.05.2020 Pazartesi günü verilen LİSANS ile İNTERNET SİTESİ'ni yaptıranların, yaptırmak isteyenlerin SİNOP ve ilçelerinde RESMİ, GÜVENİLİR, BTK LİSANS'lı başvuru yapabilecekleri, hizmet satın alabilecekleri bir firma kazanmış oldu.

Piyasada LİSANS'lı belgeye sahip olmayarak, BTK'dan (BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KURUMUNDAN) belgesi olmayanların ve yükümlülüğünü yerine getirmeyen erişim veya yer sağlayıcıya Başbakanlık tarafından 2 bin YTL’den 10 bin YTL’ye kadar idari para cezası verilecek.

https://www.btk.gov.tr/kendi-bunyesinde-hizmet-verenler-yer-saglayici-listesi?page=31

YER SAĞLAYICI FAALİYET BELGESİ NEDİR?

Internet üzerinden yer sağlayıcılara Telekomünikasyon Kurumu'ndan faaliyet belgesi alması zorunluluğu getirildi.
Telekomünikasyon Kurumu Tarafından Erişim Sağlayıcılara ve Yer Sağlayıcılara Faaliyet Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmeliğe göre, erişim sağlayıcı olmak isteyen sermaye şirketleri ile yer sağlayıcı olarak faaliyet göstermek isteyen gerçek veya tüzel kişiler, hizmet vermeye başlamadan önce Telekomünikasyon Kurum’u tarafından düzenlenecek faaliyet belgesini alacak.

Yer sağlayıcı faaliyet belgesi almaksızın yer sağlayıcılığı faaliyetinde bulunanların internet erişim hizmeti, Başkanlık kararıyla erişim sağlayıcı tarafından durdurulacak.

Erişim sağlayıcısı, herhangi bir kullanıcısının yayınladığı hukuka aykırı içerik olması durumunda erişimi engelleyebilecek. Yer sağlayıcı ise yayının hukuka aykırı olması halinde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırabilecek. Yükümlülüğünü yerine getirmeyen erişim veya yer sağlayıcıya Başbakanlık tarafından 2 bin YTL’den 10 bin YTL’ye kadar idari para cezası verilecek.

Mevcut yer sağlayıcılar ise, bu yönetmeliğin yayımlandığı tarihten itibaren üç ay içerisinde Telekomünikasyon Kurumu’na başvurarak yer sağlayıcı faaliyet belgesi alması gerekiyor.

Markadizayn Yer Sağlayıcı Faaliyet Belgesi

Okuyucu Yorumları

0 Yorum