WhatsApp
Telefon
WhatsApp
İnstagram
Telegram
Yükleniyor...

Sosyal medya düzenlemesi kabul edildi!

Yazılarımız ve Makalelerimiz.

Anasayfa Kurumsal Blog Sosyal medya düzenlemesi kabul edildi!
12 Ekim 2020, 20:05 0 Yorum 4806 Okuma

Bir süredir gündemde olan Sosyal Medya düzenlemesi ile ilgili kanun teklifi TBMM Adalet Komisyonu tarafından kabul edildi. Sosyal medyada artık yeni bir dönem başlıyor.

Sosyal medyada artık kişilik hakların ihlal etmemesi için hazırlanan bu yasa bir çok şeyi kapsıyor.

Sosyal medyada paylaşılan ses, görüntü, metin konum, gibi içerik oluşturduklarında, görüntelediklerinde ve paylaşmalarına imkan sağlayan gerek veya tüzel kişiler sosyal ağ sağlayıcı olarak tanımlanacak.

Şayet bu paylaşımı yapanlar yurtdışında ise BTK doğrudan muhataba İP üzerinden elde edilen bilgiler ile e posta veya diğer araçlarla bildirecek.

Kişilik haklarının ihlal edilmesi halinde bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkında kanunun erişimin engellenmesi kararırın verilmesini düzenleyen hükmü yönünden de içeriğin çıkarılması kararı verilebilecek.

Kabul edilen teklife göre Türkiye'den günlük erişimi 1 milyon üzeri yurt dışı kaynaklı sosyal sağlayıcılar en az 1 kişiyi Türkiye'de temsilci olarak belirleyecek. Bu kişinin iletişim bilgileri kolayca görünebilecek ve doğrudan erişebilecek şekilde internet sitesinde yer verilecek.

Temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünü yerine getirmeyen sosyal ağ sağlayıcıya BTK tarafından bildirimde bulunulacak.

Okuyucu Yorumları

0 Yorum