WhatsApp
Telefon
WhatsApp
İnstagram
Telegram
Yükleniyor...

Cpanel Değişimi

Yazılarımız ve Makalelerimiz.

Anasayfa Kurumsal Blog Cpanel Değişimi
03 Şubat 2020, 17:01 0 Yorum 15135 Okuma

Merhaba,

Sizlere hizmet verirken kullandığımız Cpanel’i artık değiştirmek zorunda kalıyoruz. Aşırı fiyat artışı nedeniyle buna başvurmak zorunda kaldık. Şu ana kadar 40 sunucumuzu taşıdık.

24 Ağustos Cumartesi gecesi de 10 sunucumuzu taşımayı planlıyoruz. Panel değişimi ile ilgili okumanız gerekenler aşağıdadır:

Panel değişimi ne zaman yapılacak?
- 10 sunucumuzda değişim 24 Ağustos Cumartesi gecesi 22:00’da başlayacaktır.

Değişim ne kadar sürecek ve siteler ne kadar kapalı kalacak?
- Değişim hiçbir sorun çıkmazsa Pazar öğle saatlerine kadar sürecektir. Bu süreçte sunucu kapalı kalmak zorundadır. Sabah saatlerinden itibaren siteler yüklendikçe açılacaktır.

Yedek almamıza gerek var mı?
- Tüm sistemin yedekleri alınacak ve 2 farklı noktaya saklanacaktır. Yine de hassas verilerinizi, mail listelerinizi ve adres defterlerinizi yedeklemenizi öneririz.

Değişim sonrası sitemde sorun çıkar mı?
- Bugüne kadar yapılan değişimlerde bazı hesaplarda sorunlar yaşadık ve bir daha yaşanmaması için gerekli önlemleri aldık.

Hangi panele geçeceğiz?
- Artık Direct Admin panelini kullanmaya devam edeceğiz. Cpanel ve Plesk panelin en güçlü alternatifi ve en kararlı olanı DA panelidir.

Maillerde ve diğer tüm ayarlarda bir değişiklik olacak mı?
- Hayır. Tüm ayarlar aynen devam edecektir. Yeni panele giriş bilgilerimiz de aynı olacak ve giriş adresleri aşağıdaki gibi olacaktır.

Panel: alanadiniz.com:2222
Webmail: alanadiniz.com/webmail

Bu işlem neden gerekli ve neden bu kadar uzun sürüyor?
- Maalesef cpanel lisanslama yapısını değiştirdi ve özellikle 100’den fazla hesap barındıran sistemlere çok ciddi zam yaptı. Şu an bir sunucumuzdaki cpanel maliyeti 7 katına çıktı. Maalesef bu maliyeti ciddi bir zam yapmadan karşılayamazdık. Ayrıca bize göre cpanel bu derece yüksek bir maliyeti hak edecek bir şey sağlamıyor.

İşlem çok uzun sürüyor çünkü aynı sunucuda yeni bir panelin yüklenmesi format gerektiriyor. Yedekler alınıyor, uzak noktalara yükleniyor, format atılıyor, DA paneli kuruluyor ve yedekler yeniden geri yükleniyor. Süreç epey zahmetli ve dikkatli olunması gerekiyor.

Hizmet fiyatlarına zam yapılacak mı?
- Fiyatlarımıza zam yapılmayacaktır. Aynı şekilde devam etmeyi diliyoruz.

Yedeklerimiz saklanacak mı?
- 3 ay boyunca saklanacaktır. Lütfen sizler de her zaman yedeklerinizi saklayınız.

Sabrınız ve desteğiniz için çok teşekkür ederiz.

Okuyucu Yorumları

0 Yorum